İlahi Komedi

   Bizden farklı bir kültüre sahipler yeri geldiğine birbirimizi anlamakta bile zorluk çekiyoruz anca iş komedi dizisi yapmaya gelince adamlar işi biliyor diyorum kendi kendime. Yıllar önce çekilmiş Amerikan komedileri kim bilir kaç kuşağı daha güldürmeyi başaracak. Bir Türk komedisinin izleyiciyi güldürme süresi maksimum 2-3 seneyi buluyor. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz; yılların eskitemediği komedi dizileri de yok değil ; Yedi Numara ve Sıdıka. Her daim "Olsa da izlesek" dediğimiz türden diziler.
 
   Daha yeni olan ama çabuk benimsediğimiz absürd komediler var ki yenilerinin geleceğini de düşünmekteyim. Absürd dendiğine bakmayın yeri geldi mi taşı gediğine koyuyorlar.İnce göndermelerle başarılı bir iş çıkarıyorlar.
 
    Pek sevmediğim bir olay olsa da bir kaç başarılı uyarlama dizi de yapılmıştı zamanında. Her başarılı dizinin bir uyarlaması yapılmaya çalışılıyor da neden "Friends" in bir uyarlaması yok diye düşünüyordum ki bunun epeyce ütopik bir şey olduğunu anladım. Hele de şu son zamanlarda pek sevimli(!) bir kurum olan RTÜK Friends adlı diziyi anca 'Bacılarım' diye çevirebilirler. Zamanla 3 kızın bekar halde takılması sorun haline gelip baş göz edilirler. (Daha ne senaryolar türetirdim de bu konuyla alakalı olayı bence korkunçlaşmaya gerek yok.)

    Uzun lafın kısası bir sezon içinde bu kadar dizi çekilen bir ülkede daha çok gülmek ve eğlenmek istiyoruz hepsi bu. Ha bir de yerli yersiz her yere konan gülme efektleri can sıkıcı olabiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GALAKSİ TAKSİ

Twitter Fenomenleri

Suzan Defter