Annie Hall

  Woody Allen bugüne kadar izlediğim tüm işlerinde beğendiğim bir dahi. Şimdi de "Annie Hall" ile kendine hayran bıraktı beni. Woody Allen kadın erkek ilişkileriyle ilgili tespitlerini kendine özgü tekniğiyle anlatmış.Filmin hiç bir anında sıkılmanıza izin vermiyor; kimi zaman kameraya dönüp sizinle konuşuyor kimi zaman sokaktan geçen tanımadığı insanlarla.


  Canlandırdığı Alvy Singer karakterine gelince tam bir New York aşığı. Annie'yle ilişkisini mükemmel yürütemeseler de Alvy'nin ona karşı çok derin bir sevgisi vardı (tabi Annie'nin de ona). Çoğu ilişkinin geçtiği geçtiği yollardan geçtiler onlarda.Alvy hem boğucu derecede Annie'nin hayatını yönetmeye çalışıyordu hem de onun kendine güvenmesini ve şarkı söylemesini sağladı.

   İlgimi çeken diğer bir ayrıntı Alvy'nin Annie'yle kavga ettikten sonra "En iyi faşist diktator Adolf Hitler." diye bağırmasıydı. Gerçekte de Yahudi olan Woody Allen'ın Alvy'si de bu konuda hassas bir portre çiziyor.

 Benim filmde en sevdiğim sahne ikisinin de psikolog koltuğunda olduğu sahneydi. Annie'nin ve Alvy'nin psikologları seks yapma sıklıklarını sorduklarında aldıkları yanıt aslında aynıydı sadece küçük bir farkla.

Alvy: Neredeyse hiç. Haftada 3 sefer.
Annie: Sürekli. Haftada 3 sefer.


Filmin sonunu Woody Allen ilişkilere dair şu sözlerle noktalıyor,ilişkilere dair güzel bir anektod.


"Ve aklıma o eski espri geldi.
Adam, bir doktoruna gider ve

''Doktor, kardeşim fıttırdı.Kendini tavuk sanıyor.'' der.
Doktor da:
''Getirseydiniz ya, tedavi ederdim.'' der.
Adam da şöyle der:
''Evet ama doktor, yumurtaları çok işime yarıyor.''

   Galiba ben de insan ilişkilerinde aynı şeyi hissediyorum. Akıldışı, mantıksız hatta saçma olduklarını bilseniz de sürdürmeye çalışıyorsunuz. Çünkü hepimizin yumurtalara ihtiyacı var.''


   Filme ait o kadar güzel detaylar var ki daha fazla spoiler vermemek için çenemi tutacağım artık. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GALAKSİ TAKSİ

Twitter Fenomenleri

Suzan Defter