Melez Türkiye

   Doğuyla batının yarattığı, değiştirdiği, etkilediği bir kültür. Beklenenin aksine ne kadar da çirkin. Halbuki ne kadar güzel ve eşsiz olması gerekirdi. Hangisi olacağına karar vermeye çalışan sürekli rüzgarla yön değiştiren seyir halinde bir kültür. Hepimizin genetik yasalarından bildiği gibi esmer gen sarışın gene baskındır; doğu etkisi batı etkisini fazlasıyla yenmiş. Her ne kadar sarışın olmaya özenip saçımızı sarıya boyatsak da diplerimiz siyah!!

    Ve genetiğin bir başka kanunu ne kadar hastalıklı gen varsa çocuklara mutlaka geçer. Biz de ne kadar almamamız gen varsa almışız; doğunun gösteriş merakını, maskülen ataerkil yapısını. 
     Gösterişi o kadar seviyoruz ki arkeoloji müzesinde sünnet düğünü yapıyoruz. Paramız varsa kapatamayacağımız sokak, bina ve cadde yok. Ve paramız varsa bunu mutlaka göstermek zorundayız. Her ne kadar gezmeye, görmeye, okumaya Avrupa'ya gitsek de tek özendiğimiz özgürlük sandığımız bireyselcilikleri. Ne tevazuyu ne de saygıyı örnek almaya çalışmıyoruz. Orman kanunlarına o kadar alışmışız ki, güçlü olabilmek için başkalarını ezmeden, aşağılamadan yaşayamıyoruz. 
     Bizim nesil buralardan kaçmak istiyor. Belki siyasi durum belki ekonomik belirsizlik diyebilirsiniz ama ben kültür karmaşası diyorum. Değişmeye çalışan ama Mehter takımı gibi iki ileri bir geri ilerleyen bir kültürün kafası karışık bireyleriyiz. 
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GALAKSİ TAKSİ

Twitter Fenomenleri

Suzan Defter