RENGA RENGARENK

   Beyaz,siyah,kırmızı,mavi,turuncu,mor,pembe,yeşil..Renkler gözümüzün algılamasından çok daha fazlası aslında.Giydiğimiz kıyafetlerden,seçtiğimiz arabalara kadar renkler bizi anlatıyor.Eskiye göre kadınlar da erkekler de daha çok rengi hayatlarına katabiliyorlar.Hele erkekler sadece siyahı,laciverti kullandıkları dönemi çok geride bırakarak en az kadınlar kadar renkli giyiniyorlar.Beyaz eşyalar bile beyaz olma zorunluluğundan kurtuldu artık.Siyah beyaz televizyon döneminden sonra hayat daha da renklendi doğal olarak.   
  
   Renkler sadece bizim tarafımızdan değil satış ve pazarlama departmanları tarafından da ustaca kullanılıyor.Mesela turuncu iştah açıcı özelliğinden dolayı fast-food şirketlerinin gözde rengidir.

Kırmızı sevenler duygularını yoğun yaşayan ve dikkat çekmeyi seven kişilerdir.Kırmızı dinamizmin rengidir.

Sarı rengi tercih edenler daha iyimser ve daha neşeli kişilerdir.

Yeşil giyen kişilere dikkat edin çünkü aşırı iradeye sahip kişilerdir ve başkalarını kontrol altında tutmak konusunda uzmanlardır.

Kadınların vazgeçilmezi pembe aşkın ve huzurun rengi.Hatta o kadar ki pembe parmaklı hapishanelerde suçlular daha az agresif davranıyorlarmış :)

"I feel blue" lafı da boşuna söylenmemiş elbet mavi yalnızlığın ve üzüntünün rengidir.

Siyahsa en kararsız renktir herhalde hem suçu,kötülüğü simgeler hem de bilgeliği simgeler.Batı'nın matem rengi olarak gördüğü siyah Japonya'da mutluluğun rengidir mesela.

Turuncu samimiyetin ve memnuniyetin rengidir.

Toprağın rengi kahverengi iste güvenirliliğin ve gücün rengidir.

Çok eski çağlarda doğada ender bulunduğu için deniz kabuklarından üretilen mor rengi ise asaletin ve lüksün rengidir.Ancak morun çok koyu tonları korkuyu hüznü ve depresyonu çağrıştırır.

"Bütün renkler kirleniyordu önceliği beyaza verdiler."
Ve renklerin bence en asili ve kırılganı beyazdır.Beyaz rengi kullanmak zordur ama bir o kadar da güzel.Saflığın masumiyetin ve temizliğin rengidir.
  

Hayattan renkleri alın geriye ne kalır ki?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GALAKSİ TAKSİ

Twitter Fenomenleri

Suzan Defter